Vecka 38

Inför v. 39

Måndag – Idrott

Tisdag – Föräldramöte kl. 17:30 i matsalen

Onsdag – Stommenjoggen! Kom ombytta och ta med en namnmärkt vattenflaska!

Torsdag – Läxan lämnas in. 

Fredag – STUDIEDAG. 

Hej denna blåsiga fredag.

Vi checkar av ytterligare en vecka och konstaterar att det flyter på. Vi avslutar under veckan som kommer kapitel ett i matteboken och kommer ha ett matematikprov på torsdag. Det utgår ifrån det vi jobbat med. De elever som inte har hunnit färdigt under lektionstiden får ta med sig böckerna hem för att ta de sista sidorna. Det finns även tid under måndag och tisdag att bli klar.

På SO:n har vi kört igång arbetet med kartkunskap och Sveriges landskap. Vi läser i Pojken och tigern och lär oss massor om orter, åar och insjöar i Sverige. Skåne har varit veckans landskap och eleverna har varit fantastiska. Det ÄR svårt att läsa kartor och att förstå vad det är man ser.

Tyvärr har det kommit till vår kännedom att ett system som kallas MOMO även kommit till Kinna. Det börjar som oskyldiga utmaningar där man uppmanas att ex. palla äpplen eller gå och snatta för att visa upp NÄR man lyckats via nätet. Tydligen har personer på skolan utfört sådana uppmaningar på bland annat Hemköp. Det som är än värre är att utmaningarna blir grövre och allvarligare. Följ gärna länken för vidare information. Om alla vi som träffar barnen har kännedom om fenomenet så har vi en större chans att stoppa det i tid.

Momo

Nästa vecka skickar jag ut lappar om utvecklingssamtal.

Ni får ha en riktigt fin helg!
Hälsningar

Sara och Erik

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s